Njegovo veličanstvo BOTOX!

Šta je Botox?

 

Botox ima široku primenu u medicini, a od trenutka kada je počela njegova primena u kozmetologiji može se reći da je doneo revolucionarnu promenu.

NAŠ MOTO:

prvo koža
šminka drugo
osmeh svaki dan

O čemu se zapravo radi, zašto je botox toliko moćan i šta je u svojoj osnovi botox?

Opšte je poznato da je botox tretman koji se koristi za uklanjanje bora i linija na licu.

Ova revolucionarna metoda se sastoji od injekcija botulinum toksina koji deluje na nervni sistem i smanjuje kontrakcije mišića koji stvaraju bore. Upravo u ovom njegovom svojstvu krije se i celokupno magično svojstvo botox-a kada je reč o licu bez bora.

Tretman je posebno efikasan za bore oko očiju, na čelu i između obrva, dakle sve one bore i borice koje nastaju usled smejanja ili mrštenja uz botox postaju prošlost.

I zaista, lice izražava vaša emotivna stanja, smejemo se kada smo radosni, mrštimo kada smo ljuti ili kada želimo da izoštrimo vid. Lice je puno mišića koji konstantno “rade” kontrakuju se i opuštaju, i upravo ta njihova karakteristika u procesu starenja kože dovodi do pojave bora. Botox to sprečava, jer zapravo smanjuje kontrakcije tih pojedinih mišića.

Zašto odabrati Botox tretman?

Ako želite lice bez bora i i stovremeno brz, siguran, efikasan neinvazivan tretman koji to omogućuje odlučite se za botox.

Njegovo moćno svojstvo učinilo ga je jednim od najpopularnijih kozmetičkih tretmana danas.

Osim što sprečava nastanak bora, on i ublažava postojeće bore tako da vam je uz ovaj tretman mladalački i svež izgled kože zagarantovan.

Botox omogućuje

– Sprečavanje nastanka dubokih bora

– Ispravljanje asimetrije kapaka ili obrva

– Uklanjanje bora sa čela i oko očiju

– Uklanjanje bora u korenu nosa

– Smanjene bora na vratu

Da li je Botox bezbedan?

U vezi sa ovim pitanjem možemo reći da važi jedno zlatno pravilo koje glasi:

Botox tretman je siguran i efikasan ukoliko ga izvodi iskusno stručno medicinsko osoblje, odnosno doktor.

Kada je reč o samim injekcijama botulinum toksina, treba reći da su one uobičajene u estetskoj medicini, a neželjena dejstva koja se eventualno mogu pojaviti su blage modrice i privremeno povećana osetljivost.

Da li je Botox bolan?

Botox tretman obično nije bolan. Osetićete samo blagu neprijatnost ili osećaj pritiska na mesto aplikovanja injekcije. Odlična stvar u vezi ovog tretmana je to što nema određenog perioda oporavka, tako da se pacijenti obično mogu vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima odmah nakon tretmana.

Sama procedura, odnosno tretman traje svega nekoliko minuta.

 

 

 

Da li se mogu javiti neželjeni efekti?

Kao što smo već pomenuli, neželjeni efekti su obično blagi i prolazni. Može se desiti da se pojave blage modrice, otečenost i privremena povećana osetljivost. U izuzetno retkim slučajevima može se javiti i glavobolja, ali svi ovi negativni efekti brzo prolaze i zavise pre svega od vaše osetljivosti na ovu vrstu tretmana.

 

Zašto je potrebno više tretmana?

Da bi se postigli dugotrajni rezultati, posebno u pogledu ublažavanja već postojećih dubokih bra potrebno je više tretmana. Naime, botox je fantastičan tretman čiji su rezultati brzo vidljivi, ali ti rezultati ne mogu trajati večno.

Rezultati koje dobijamo botoxom traju od tri do šest meseci, nakon čega se tretman najčešće mora ponoviti.

Ako uzmemo u obzir svu njegovu efikasnost, onda nije teško makar dva puta godišnje podvrgnuti se botox tretmanu, a za uzvrat dobijate lice bez bora, zar ne?

 

 

Kako da se pripremim za tretman?

Nema nikakve posebne pripreme za botox. Ono što bismo mogli nazvati pripremom je detaljan pregled vaše kože, kao i razgovor o vašim očekivanjima i željama u pogledu efekata koje želite da postignete ovim tretmanom.

Važno je i da nas obavestite o svim lekovima koje trenutno uzimate, kao i o zdravstvenim stanjima koja imate, ali o tome ne brinite, mi ne propuštamo da vam postavimo sva neophodna pitanja, kako bi botox tretman bio realizovan u najboljem mogućem redu.

Kako izgleda oporavak?

Botox tretman je brz i bezbolan, tako da pacijenti obično mogu da se vrate svojim svakodnevnim aktivnostima odmah nakon tretmana. Međutim, važno je i poslušati savete lekara o tome kako negovati lice nakon botoxa. Vaš lekar će vam dati sve potrebne informacije o tome kako da se negujete neposredno nakon tretmana, kao i dugoročno. To sve zavisi od tipa vaše kože i ostalih pojedinosti o kojima vodimo računa.

Da li je ovaj tretman za mene?

Botox tretman je pogodan za osobe koje imaju bore i linije na licu koje žele da uklone ili ublaže. Ovaj tretman je takođe dobar izbor za osobe koje žele da izgledaju mlađe i svežije bez hirurških zahvata. Međutim, pre nego što se odlučite za tretman, važno je da razgovarate sa svojim lekarom i da zajedno odlučite da li je ovaj tretman pravi za vas.

Generalno nema starosnih uslova za primenu botoxa, ali treba reći da se ne preporučuje botox tretman za osobe mlađe od 25 godina.

Pojava bora kod osoba mlađih od 25 godina može se rešiti adekvatnim tretmanima, hidratacijom i slično.

I za kraj, Njegovo Veličanstvo Botox je tretman koji će vam pomoći da živite bez straha od znakova starenja na licu, jer uspešno sprečava pojavu bora, tako da se možete smejati do mile volje, a bore neće nastajati.

Kako bi vaše lice izgledalo prirodno i uz botox potrebno je da vam ovaj tretman radi stručnjak lekar, koji potpuno razume strukturu kože i mišiće lica, kao i dejstvo botoxa.

Dakle, smejte se bez straha, a mrštenje, pa i ono je uz botox takvo da neće uzrokovati bore, ali bez obzira na to, mi vam želimo što manje mrštenja i što više smeha i lepih momenata.

Zakažite pregled kod nas, kako bismo napravili detaljan plan Botox tretmana za vas.

Sama procedura, odnosno tretman traje svega nekoliko minuta.