Mezoterapija - tajna blistave, zategnute i zdrave kože

Sve što ste oduvek želeli da znate o mezoterapiji saznajte ovde. 

Otkrivamo vam kakav je to tretman, da li je baš za vas, koliko brzo da očekujete rezultate i da li je ovaj tretman bolan. 

Ukoliko ste primetili nesavršenosti na vašoj koži tela, nedovoljnu hidriranost, pad tonusa, opuštenu kožu,  ali i  sitne bore i zagasit ten, onda odvojite par minuta i saznajte kako mezoterapija može da vam pomogne. 

Šta je mezoterapija i kakav je to tretman?

Mezoterapija je medicinska procedura koja se koristi za tretiranje kože lica, vrata, dekoltea i tela. Verovali ili ne, mezoterapiju je Francuska Medicinska Akademija priznala još 1987. godine. 

Tretman mezoterapije podrazumeva aplikovanje koktela različitih supstanci u središnji sloj kože – derm. Značaj ovog tretmana ogleda se upravo u tome što korisne supstance dopiru do slojeva gde inače ne mogu dospeti na drugi način. 

Mezoterapija

U A.Mi klinici koristimo koktele koji sadrže hijaluronsku kiselinu, komplekse vitamina, minerala, aminokiselina i antioksidanse. Reč je o moćnoj kombinaciji korisnih sastojaka koji su provereno efikasni u procesu obnove i hidratacije kože.

Zašto odabrati mezoterapiju?

Ono zbog čega je tretman mezoterapije izuzetno efikasan je pre svega to što je mezoterapija vrlo precizan tretman. Uz pomoć nje delujemo direktno na ciljano područje, pa su i rezultati izuzetno dobri. Prilagođava se individualnim potrebama klijenata u skladu sa stanjem njihove kože, strija, bora, … To znači da u skladu sa područjem koje je potrebno tretirati, i u skladu sa svojstvima vaše kože prilagođavamo sastav koktela, odnosno aktivne supstance koje ćemo koristiti u toku samog tretmana. Izuzetno je bitno i to što je ovo namanje invazivan antiage tretman, koji se može primenjivati i na koži lica i tela. 

Da li je mezoterapija bezbedan tretman?

Mezoterapija je bezbedan tretman, kada je sprovode stručnjaci koji su u stanju da pažljivo procene stanje vaše kože. Oni će odrediti razmeru i sastav aktivnih sastojaka koji će se primenjivati u toku tretmana, u skladu sa vašim potrebama i ciljem mezoterapije. Mezoterapija nije potpuno jednostavan tretman, u samom procesu koriste se iglice, uz pomoć kojih se u kožu ubrizgavaju aktivni sastojci.

Ovaj tretman moguće je obavljati tokom cele godine jer ne postoji opasnost od komplikacija. 

Da li je mezoterapija bolna?

Znamo da čim ste čuli reč iglice, u glavi je počelo da vam odzvanja, hoće li to boleti, hoće li to boleti. 

Razumemo vas u potpunosti. Zato nam je bitno da istaknemo da se mezoterapija generalno ne smatra bolnom procedurom. 

Specijalne iglice koje se koriste su najtanje koje postoje, pa se ubodi obično ne osećaju ili se osećaju samo kao lagano peckanje.

Ipak, osetljivost na bol može varirati od osobe do osobe, i zato vam nećemo reći da je apsolutno bezbolna, jer mi smo sa vama uvek iskreni. 

Ali, ono što ćemo vam reći je da naši klijenti svi do jednog ističu da tetman nije bolan. 

A mi, u A.Mi klinici (volimo ovu igru reči, jače je od nas) verujemo našim klijentima u potpunosti. 

Da li se mogu javiti neželjeni efekti nakon mezoterapije?

Mezoterapija se smatra sigurnom i minimalno invazivnom metodom, ali bez obzira na to moguće su određene, uglavnom blage neželjene reakcije. To su:

-crvenilo, blagi bol, svrab i osetljivost na tretiranom području i u nekim slučajevima modrice

Zašto je potrebno više tretmana mezoterapije?

Klijenti nas često pitaju: Kada će se videti rezultati mezoterapije?

Rezultati mezoterapije su vidljivi ODMAH, ali da bi se efekti održali, potrebno je uraditi više tretmana (3 do 4 tretmana) dva puta godišnje. 

Takođe, rezultati tretmana zavise od kvaliteta koktela koji se koristi, kao i od tipa kože.

Zbog toga je za maksimalno dobre rezultate potrebmo se upoznamo sa vašom kožom i za nju odredimo najbolju moguću kombinaciju korisnih sastojaka, odnosno koktela, kako volimo da ih zovemo. 

Kako da se pripremim za mezoterapiju?

Osim uvida u stanje vaše kože kao i definisanja cilja mezoterapije, dobićete i savete o tome kako da se pripremite za ovaj tretman. 

Jedan od saveta je svakako da je u okviru priprema potrebno izbegavati izlaganje kože suncu, kao i da vašeg lekara koji obavlja ovaj tretman obavestite o lekovima koje uzimate. 

Ima tu još nekih značajnih “sitnica” koje ćemo vam otkriti kada budemo ugovarali tretman. 

Koliko traje tretman?

Tretman mezoterapije traje od 30-60 minuta, u zavisnosti od područja koje se tretira. 

Ako vam se kojim slučajem učinilo da je to dugo, setite se samo da je moguće da ovaj tretman obavite i u toku jedne pauze za ručak ili kafu, jer ko ide na pauzu kraću od sat vremena, zar ne? 

Šalimo se malo, ali u svakoj šali ima i pola istine. Ne morate trčati do nas u pauzi za ručak, ali svakako ovaj tretman vam neće oduzeti mnogo slobodnog vremena. Mada, znamo da vreme uloženo u lepotu nikada nije izgubljeno vreme. 

Kako izgleda oporavak?

Oporavak od mezoterapije je veoma brz. 

Nakon tretmana, koža može biti blago crvena i osetljiva na dodir, ali ove promene obično prolaze u roku od nekoliko sati. Ponekad se može pojaviti i blagi hematom na mestu uboda, ali i on brzo nestaje.

Da li je mezoterapija za mene (kome je namenjena)?

Ako želite da poboljšate izgled kože i sprečite ili ublažite znakove starenja, onda je mezoterapija za vas. 

Ona se može primeniti na koži lica, vrata, dekoltea, ruku i tela, u zavisnosti od vaših potreba. Ukoliko se borite protiv akni, strija, celulita, tamnih kolutova ispod očiju, naborane kože vrata i dekoltea, spas je u mezoterapiji.

Da li je mezoterapija tretman za lice ili za telo?

Odlična stvar kod ovog tretmana je to što se Mezoterapija može primenjivati i na licu, i na telu. 

Mezoterapija lica se najčešće koristi u cilju podmlađivanja kože, poboljšanja njenog kvaliteta i hidratacije, smanjenja bora i podočnjaka, kao i za uklanjanje posledica akni i ožiljaka. 

Mezoterapija tela se najčešće koristi za smanjenje celulita, zatezanje kože, ublažavanje strija i lokalnog smanjenja masnih naslaga.

Kada se primenjuje na licu, mezoterapija ima efekat podmlađivanja kože, čineći je glatkom, zdravom i blistavom. 

Kokteli koji se koriste u mezoterapiji lica, obično sadrže hijaluronsku kiselinu, vitamine, minerale i aminokiseline koji hrane i hidriraju kožu, stimulišu proizvodnju kolagena i elastina, poboljšavaju tonus kože i čine bore i podočnjake manje vidljivim. Važno je da istaknemo da mezoterapija lica poboljšava cirkulaciju krvi i limfe u koži, što doprinosi uklanjanju toksina i ostataka metabolizma iz kože.

Kada se primenjuje na telu, mezoterapija ima efekat zatezanja i učvršćivanja kože, smanjenja celulita i strija, kao i smanjenja masnih naslaga na određenim delovima tela. 

Mezoterapija tela obično se primenjuje na delovima tela kao što su stomak, butine, zadnjica i nadlaktice.

Zakažite tretman mezoterapije kod nas. Nećete se pokajati. 

Vole je Francuzi već decenijama, a verujemo da ćete je i vi preporučivati drugima nakon što uvidite njene prednosti.