Kolagen stimulatori

Prirodno i dugotrajno podmlađivanje kože
 

Sa godinama, koža gubi svoju elastičnost, čvrstinu i sjaj, jer se smanjuje proizvodnja kolagena, proteina koji je zadužen za strukturu i hidrataciju kože. Srećom, postoje tretmani koji mogu da podstaknu prirodnu sintezu kolagena i tako podmlade kožu na duge staze. To su kolagen stimulatori, preparati koji se ubrizgavaju u kožu i koji imaju brojne prednosti u odnosu na druge estetske tretmane. 


Ako smo vas dovoljno zaintrigirali onda pročitajte i šta su to kolagen stimulatori, zašto ih koristiti, da li su bezbedni, da li se mogu javiti neželjeni efekti, koliko je tretmana potrebno i da li je ovaj tretman za vas.

Šta su to kolagen stimulatori?

Kolagen stimulatori su supstance koje se ubrizgavaju u kožu pomoću tanke igle ili kanile i koje imaju sposobnost da aktiviraju ćelije kože da proizvode više kolagena. Na taj način, oni popunjavaju bore i udubljenja, podižu opuštenu kožu, povećavaju volumen i vraćaju sjaj koži. 

Kolagen stimulatori se razlikuju od klasičnih filera po tome što ne daju trenutni efekat već postepeno deluju na regeneraciju kože. Takođe, oni se vremenom razgrađuju u organizmu i ne ostavljaju nikakve tragove ili strana tela u koži. Postoje različite vrste kolagen stimulatora, a jedan od njih koji mi snažno preporučujemo je Radiesse koji u svojoj osnovi sadrži kalcijum hidroksiapatit, minerala  koji se prirodno nalazi u zubima i kostima. U formi filera koristi se za popunjavanje bora, zatezanje i podmladjivanje kože.

Zašto koristiti kolagen stimulatore?

Kolagen stimulatori su odličan izbor za sve one koji žele da podmlade svoju kožu na prirodan i dugotrajan način. Oni ne samo da ispravljaju postojeće znake starenja, već i sprečavaju nastanak novih. Sjajno, zar ne?

 

Kolagen stimulatori mogu da se koriste za različite delove lica i tela, kao što su obrazi, brada, jagodice, vrat, dekolte, ruke i noge. Poboljšavaju konturu lica. Njihovom primenom možemo ojačati jagodice, ublažiti nazolabijalne brazde, podmladiti šake, ruke, butine i zategnuti kožu vrata i dekoltea, ali takodje možemo uspešno tretirati ožiljke od akni.

 

 

Dobro obratite pažnju na…

 

Prednosti korišćenja kolagen stimulatora:

 

  • Prirodan izgled: Kolagen stimulatori ne menjaju vaš izgled već samo ga osvežavaju i poboljšavaju. Oni ne stvaraju veštački ili prenaduvani izgled već samo vraćaju volumen i tonus koži.
  • Dugotrajan efekat: Kolagen stimulatori imaju dugoročni efekat jer podstiču prirodnu proizvodnju kolagena koji traje godinama. Oni ne zahtevaju česte korekcije ili ponavljanje tretmana kao drugi fileri.
  • Bezbednost: Kolagen stimulatori su bezbedni tretmani koji imaju minimalne rizike i nuspojave. Oni su biokompatibilni sa organizmom i ne izazivaju alergijske reakcije. Oni se postepeno razgrađuju u organizmu i ne ostavljaju nikakve strane materijale u koži.Da li su kolagen stimulatori bezbedni? 

 

Kolagen stimulatori su bezbedni tretmani koji imaju minimalne rizike i nuspojave. Oni su biokompatibilni sa organizmom i ne izazivaju alergijske reakcije. 

 

Da li se mogu javiti neželjeni efekti? 

 

Kolagen stimulatori su tretmani koji imaju minimalne rizike i nuspojave. Međutim, kao i kod svakog estetskog tretmana, moguće je da se jave neželjeni efekti koji su uglavnom prolazni i blagi u vodu crvenila, blagih otoka ili modrica koje brzo prolaze. 

 

Koliko je tretmana potrebno? 

 

Broj tretmana zavisi od stanja kože, željenog efekta i vrste preparata koji se koristi. U proseku, potrebno je 2-3 tretmana u određenom vremenskom razmaku kako bi se postigao optimalan rezultat. 

Efekat kolagen stimulatora traje od godinu do nekoliko godina, pa čak i do 3 ili četiri godine, u zavisnosti od brzine metabolizma i načina života. 

Preporučuje se ponavljanje tretmana jednom godišnje kako bi se održao efekat i sprečilo dalje starenje kože.Da li je ovaj tretman za mene? 

Kolagen stimulatori su pogodni za sve osobe koje žele da podmlade svoju kožu na prirodan i dugotrajan način. Idealni su za one koji žele svoj izgled ne da menjaju već da ga vidno i dugoročno osveže i poboljšaju, zaustave starenje i dobiju znatno mladji izgled.