Lumecca tretman - blistavi ten bez mrlja, pegica, kapilara! Da, moguće je!

Do juče ste se mogli pohvaliti odličnim tenom, ali sada sve češće tragate za puderom koji će pokriti pegice, crvenilo (kapilare) ili po neku staračku pegu? Pitate se kako se sve to odjednom stvorilo na vašoj koži i šta sad da radite?

Hiper i hipopigmentacije su najučestaliji znaci kojima vam vaša koža govori da nije svemoćna. Na naplatu je došla njena izloženost štetnim sunčevim zracima, prste je umešala i genetika, i naravno prirodno starenje kože koje je neminovno. 

Dakle, koža nije svemoćna, ali moderne tehnologije jesu, makar kada je u pitanju borba za ujednačen ten i podmlađen izgled vaše kože. 

Lumecca tretman

Da ne okolišamo, magična reč odnosno tretman koji sve napred pobrojano rešava je LUMECCA!

Šta je Lumecca tretman?

Lumecca tretman je revolucionarni tretman koji koristi najnoviju tehnologiju za uklanjanje pigmentacija na koži, poboljšanje tena i stimulisanje proizvodnje kolagena. Ovaj tretman se može primeniti na licu, vratu, dekolteu i rukama.

Tretman sprovodimo uz pomoć IPL tehnologije. 

Da pojednostavimo, reč je o intenzivnoj pulsirajućoj svetlosti koja deluje na duboke slojeve kože. Kada se svetlost upotrebi na koži, ona se apsorbuje od strane pigmenta koji se nalazi u koži, kao što su melanin i hemoglobin, pri čemu se  svetlost pretvara u toplotu. Toplotna energija deluje na ćelije koje sadrže pigment i uništava ih. Nakon tretmana, oštećene ćelije se prirodno uklanjaju iz kože, a zamenjuju je nove, zdrave ćelije.

IPL tehnologija omogućava nam da koristimo širok spektar svetlosti različitih talasnih dužina koje prodiru u duboke slojeve kože i što je posebno bitno, omogućava nam da ciljamo različite vrste pigmentacija i nepravilnosti, počev od pigmentacija kože, hiperpigmentacija, staračkih pega, izloženosti suncu, rozacee, proširenih kapilara…

 

Zašto odabrati Lumecca tretman?

Zato što je bezbedan, brz, efikasan i fleksibilan tretman sa trajnim rezultatima. Ima čak i tu moć da može delovati na različite vrste pigmentacija, tako da ako vas na primer muče i pegice, i kapilari istovremeno Lumecca je tu… Oba problema možete rešiti jednom vrstom tretmana. 

Zvuči kao savršenstvo bez mane i zapravo to i jeste, ali uz jedan bitan uslov. 

Ovaj tretman je neophodno da sprovodi stručno, medicinski edukovano lice koje dobro poznaje svojstva kože, ali i način delovanja pulsirajuće svetlosti na kožu i pigmentacije koje želimo tretirati. 

Da li je Lumecca tretman bezbedan?

Lumecca tretman je vrlo bezbedan. Ovaj tretman koristi samo svetlosnu energiju koja deluje na pigmentaciju u koži. Svetlosna energija prodire u kožu i razbija melanin, a zatim se pigmenti izbacuju iz tela prirodno. Postupak je neinvazivan i bezbolan. Ukoliko ga sprovodi stručno lice nema rizika od ožiljaka, oštećenja kože ili infekcije.

Da li je Lumecca tretman bolan?

Svetlosna pulsirajuća energija, toplotna energija, duboki slojevi kože… Svi ovi termini mogu zbunjujuće delovati na vas i učiniti da možda od straha da je reč o bolnom i neprijatnom tretmanu unapred odustanete. 

Zaista nema razloga za to.  Lumecca tretman nije bolan. Ne možemo reći da nećete osetiti apsolutno ništa, jer to je nemoguće, ali  tvrdimo da ćete i vi, kao i većina naših klijenata osetiti samo blago peckanje i to samo nekoliko trenutaka. Peckanje čak i nije neprijatno. tvrde naši klijenti, a to potvrđujemo i mi. Dakle, ne brinite! Ovaj tretman nije bolan, 

Da li se mogu javiti neželjeni efekti?

Lumecca tretman je vrlo bezbedan i neinvazivan. Ne postoje neželjeni efekti osim što koža nakon tretmana može biti malo crvena ili blago otečena. Ove reakcije su normalne i obično nestaju u roku od nekoliko sati.

Jako je bitno da znate da se pre i nakon tretmana ne smete izlagati suncu,  i ukoliko se to ne ne poštuje može doći  do stvaranja novih fleka. I naravno, SPF je OBAVEZAN. 

Koliko je tretmana potrebno za najbolje rezultate?

Broj tretmana koji su potrebni za uklanjanje pigmentacije na koži zavisi od vrste pigmentacije, dubine i obima problema, kao i od individualnih karakteristika vaše kože. 

Naše iskustvo pokazuje da je u većini slučajeva, za uklanjanje pigmentacije na koži potrebno  više od jednog tretmana. 

Najčešće se dešava da preporučujemo seriju tretmana koji se sprovode u razmacima od nekoliko nedelja. 

Možda će vam trebati dva, možda tri, pet tretmana, koliko tačno, to ne možemo unapred znati, bar dok ne razmotrimo problem koji na koži imate. Takođe, kao što je koža svakog našeg pacijenta specifična, isto tako i odgovor na tretman može se razlikovati od pacijenta do pacijenta. Ono što je izvesno i sigurno je da je Lumecca tretman najefikasniji metod za ostvarivanje ujednačenog tena, bez fleka, kapilara i pegica. 

Kako da se pripremim za Lumecca tretman?

Pre Lumecca tretmana, važno je izbegavati izlaganje kože suncu i solarijumu najmanje nedelju dana pre tretmana. Takođe, trebalo bi izbegavati upotrebu bilo kakvih proizvoda za izbeljivanje kože i retinola, jer mogu povećati osetljivost kože na svetlosnu energiju koja se koristi tokom tretmana. Preporučuje se da ne koristite nikakve proizvode na koži, poput losiona, kreme za lice ili šminke, barem nekoliko sati pre tretmana. Takođe, trebalo bi da izbegavate brijanje ili depilaciju na delu kože koji će biti tretiran.

Kako izgleda oporavak nakon Lumecca tretmana?

Nakon tretmana, možda ćete primetiti da je koža malo crvena ili otečena, ali ove reakcije su normalne i trebalo bi da nestanu u roku od nekoliko sati. Takođe, moguće je da će se na koži pojaviti tamne mrlje, ali one nestaju u roku od nekoliko dana. U nekim slučajevima, pacijenti mogu primetiti da su pigmentacije postale tamnije, što je normalan proces tretmana, i nakon nekoliko dana se počinju ljuštiti.  

Preporučuje se izbegavanje izlaganja suncu ili upotrebe solarijuma najmanje tri nedelje nakon tretmana.,

 

Da li je Lumecca tretman za mene?

Lumecca tretman je idealan za sve osobe koje imaju problem sa pigmentacijom kože, posebno sa hiperpigmentacijom, staračkim pegama i melazmom. Ovaj tretman je pogodan za sve tipove kože, ali najefikasniji je na svetloj i osrednje tamnoj koži. 

 

Da li ste već prebrojali flekice na svom licu ili više i ne brojite? 

Nemojte se nadati da će same nestati jer neće! 

Umesto toga zakažite pregled kod nas.