Hijaluronski fileri

Magično rešenje za blistavu i podmlađenu kožu

Tretman koji vas podmlađuje prirodnim putem!

Hijaluronski filteri

Možda ste već koristili preparate za negu lica sa hijaluronom i primetili njihovo blagotvorno dejstvo. Ali, zamislite stvari ovako – uz pomoć hijaluronskih filera, možete postići direktnije i jače efekte na koži. Može? 

 

Ako je vaš odgovor  “Naravno!”, onda ostanite sa nama još koji tren (pre nego što zakažete tretman kod nas)  jer nam je bitno da znate šta sve ovaj tretman može.  

 

Hijaluronski fileri omogućavaju aplikaciju hijalurona direktno na određeno mesto na licu, vratu ili dekolteu, što rezultira blistavijom, zategnutijom i podmlađenom kožom sa znatno ublaženim borama. 

Hijaluronski filteri 2

 

Šta je zapravo hijaluron i kako deluje na kožu kroz tretman hijaluronskim filerima? 

 

Hijaluron je prirodna supstanca koja se nalazi u našem organizmu i igra ključnu ulogu u održavanju hidriranosti kože.To čini tako što vezuje veliku količinu vode, popunjava bore i vraća koži svežinu. Hijaluron povoljno utiče i na proizvodnju kolagena i elastina što dodatno podmlađuje kožu. Kada se aplikuje putem dermalnih filera, hijaluron efikasnije hidrira kožu, čineći je glatkom, elastičnom i svežom.

 

Ovim tretmanom možete: 

  • vratiti jedrinu jagodicama 
  • povećati usne uz prirodan izgled
  • podmladiti čelo i temporalnu regiju 
  • ublažiti ožiljke od akni 
  • ublažiti bore na licu, u predelu vrata i dekoltea

Zašto da odaberete tretman hijaluronskim filerima? 

 

Efekti ovog tretmana su impresivni. Hijaluronski fileri mogu značajno smanjiti bore, ukloniti sitne linije, popraviti konture lica i čak povećati volumen usana. Rezultati su prirodni i dugotrajni, što ovaj tretman čini popularnim izborom za očuvanje mladolikog izgleda.

 

Naime, vreme čini svoje i na licu se to najpre vidi. Starenjem se gubi volumen masnog tkiva, slabe mišići lica i umesto mladalačke oble konture lica, susrećemo se sa upalim obrazima, tanjom kožom, koja počinje da visi posebno u donjem delu lica.

 

To se uz pomoć hijaluronskih filera i zaustavlja i popravlja, i to na potpuno prirodan način. 

 

Uz pomoć hijaluronskih filera koji su ubrizgani na prava mesta vraća se volumen kože, popralvjaju konture, a koža dobija svežinu i mladalački sjaj.  

 

Zvuči super, ali da li je ovaj tretman bezbedan?

 

Kada je reč o hijaluronskim filerima, moramo naglasiti da je on bezbedan ukoliko ga sprovodi stručno lice, odnosno lekar. On tačno zna koju tehniku će odabrati, a primena registrovanih filera je nešto o čemu ne treba ni pisati. To se podrazumeva, makar kod nas. 

 

Zbog toga je kada razmišljate o bezbednosti ovog tretmana potrebno da odaberete pravu stručnu osobu i ordinaciju  u koji imate poverenja. 

U našem centru tretman hijaluronskim filerima radi dr Aleksandra Mišić, koja ima višegodišnje iskustvo u ovoj oblasti. 

 

Što se samih filera tiče, treba da znate da su oni biokompatibilni i biorazgradivi, što znači da se postepeno razgrađuju u organizmu tokom vremena. 

 

Da li je tretman bolan? 

 

Prag bola je kod različitih osoba razlićit, ali većina naših klijenata opisuje da prilikom ubrizgavanja filera oseća samo blagu neprijatnost. Za one osetljivije, uvek postoji rešenje, tako što pre tretmana možemo koristiti i lokalnu anesteziju.

 

Ipak, većina se odlučuje za tretman bez anestezije upravo zbog toga što većina ljudi opisuje tretman hijaluronskim filerima kao minimalno neprijatan. 

 

Pre aplikacije, može se primeniti lokalna anestezija kako bi se smanjila nelagodnost tokom tretmana. Stručnjaci će se pobrinuti da se osećate što udobnije tokom procedure.

 

Koliko tretmana mi je potrebno?

 

Broj tretmana koji će vam biti potrebni zavisi od vaših ciljeva, trenutnog stanja kože i vaše starosne dobi.

 

U nekim slučajevima, jedan tretman može biti dovoljan za postizanje željenih rezultata, dok će u drugim situacijama biti potrebna serija tretmana za optimalne efekte. Konsultujte se sa nama kako biste dobili personalizovan plan tretmana.

 

Treba naglasiti da efekti hijalronskih filera mogu trajati i do 24 meseca, s tim što u pojedinim regijama postoji ipak optimalna dugotrajnost efekata, pa tako: 

 

Hijaluron aplikovan u usne traje od 6 do 12 meseci. 

 

U nazolabijalnim borama, na bradi i u regiji podočnjaka traje do 12 meseci. 

 

U jagodicama primećujemo najdugotrajnije efekte, čak do dve godine.

Ipak, naglašavamo mnogo je faktora u igri, počev od stanja vaše kože, cilja koji želite postići, a jako bitnu ulogu ima stručnost lica koji tretman radi, kao i kvalitet filera. 

Mi koristimo sertifikovane filere koji imaju jako dobre karakterisitke u procesu spajanja sa potkožnim tkivom. A o stučnosti naše dr Aleksandre Mišić, najbolje govore zadovoljni klijenti čiji je spisak svakim danom sve duži. 

Kako da se pripremim za tretman hijaluronskim filerima?

Ne brinite, daćemo vam detaljne smernice. Preporučuje se izbegavanje upotrebe određenih lekova i suplemenata pre tretmana, kao i izbegavanje konzumiranja alkohola. Takođe je važno da nas obavestite o svim alergijama ili medicinskim stanjima koje imate.


Da li se mogu javiti neželjeni efekti?

Iako je tretman hijaluronskim filerima generalno siguran, mogu se javiti blagi neželjeni efekti kao što je otok, crvenilo ili modrice na mestu aplikacije. Ovi efekti obično nestaju u roku od nekoliko dana. 

Ukratko, tretman hijaluronskim filerima je pouzdan izbor za postizanje blistave i podmlađene kože. Ovaj siguran tretman može smanjiti bore, poboljšati konture lica i vratiti volumen koži. Sa pravilnom pripremom i stručnim vođstvom, možete postići željene rezultate i izgledati sveže i mladoliko.


Hijaluron je na vašoj strani. Iskoristite ovaj magičan sastojak maksimalno uz našu pomoć.