Laserska epilacija

Bez brijanja, bez bola, bez dlačica – laserska epilacija je rešenje za dugotrajno glatku kožu!
 
Ukoliko se i dalje borite sa dlačicama, koje vam posebno smetaju tokom letnjeg perioda, vreme je da to za vas postane prošlost. 

Za lasersku epilaciju se sigurno već puno puta čuli, ali da li ste zaista baš sve o njoj čuli i saznali iz prve ruke. Evo prilike za to.

NAŠA PREPORUKA::

Naša preporuka je LASERSKA EPILACIJA!

Laserska epilacija A.MI

Šta je to laserska epilacija
i kakav je to tretman?

Laserska epilacija je metoda uklanjanja dlačica koja je efikasna, sigurna i dugotrajna, a najbolje od svega - ne boli!

Laserska epilacija je zasnovana na tehnologiji usmerene svetlosti koja deluje na pigment u dlačicama. 

Toplina laserskih zraka dovodi do trajnog uništenja folikula dlake, što znači da nakon ovog tretmana dlačice više ne rastu. 

Da bi se do tog cilja došlo, potrebno je nekoliko tretmana, u zavisnosti od područja koje se tretira i faze rasta u kojem se nalaze vaše dlake.

Zašto odabrati lasersku epilaciju?

Laserska epilacija A.MI

Laserska epilacija je bolja opcija od brijanja, depilacije ili voska jer ne izaziva urastanje dlačica, iritaciju kože ili bol. Osim toga, dugotrajna je, a možete i uštedeti novac i vreme posmatrano dugoročno. 

 

Koliko ste brijača, pena, traka do sada koristili i novca potrošili, ali i vremena na epilaciju, brijanje, a da ste pritom samo kratko vreme mogli biti ponosni i zadovoljni svojom glatkom kožom?  

 

Setite se kako na moru na primer,  već sedmog ili osmog dana strahujete od dlačica koje počinju da rastu i smišljate šta da činite nadajući se da će vaša “glatka koža” ostati glatka makar do kraja letovanja. 

 

Zaista nema potrebe da se to ikada više ponovi.

 

Tim pre, što mi koristimo Diolaze XL laser koji omogućuje postizanje maksimalnih i trajnih efekata uz manji broj tretmana. 

 

I to nje sve, za razliku od starijih modela lasera, Diolaze XL laser je dizajniran tako da je za korisnike znatno prijatniji, a o bezbednosti da i ne govorimo. 

 

Može se primeniti za uklanjanje dlačica na svim delovima tela, i to za sve tipove dlaka, čak i one jako guste. Naš model lasera je istovremeno i dovoljno nežan da se može koristiti i za uklanjanje dlaka i na svim delovima lica.

tretman laserske epilacije

Zato nam je bitno da napomenemo da kod nas možete raditi lasersku epilaciju:

nogu

ruku

bikini zone

grudi 

stomaka

brade i vrata 

ramena

 

Zahvaljujući unapređenoj tehnologiji, priznatoj i od strane FDA skraćeno je vreme trajanja tretmana, a povećana efikasnost. Ovaj laser, na koji smo izuzetno ponosni što ga imamo, funkcioniše tako što kombinuje tehnologiju pulsirajuće energije lasera sa safirnim 3PC vrhom za hlađenje područja tretmana, što tretman čini znatno prijatnijim za vas. 

Kreiran je tako da se može primenjivati na sve tipove koža, a dlačice uklanja ravnomerno jer Diolaze XL laser koristi zlatnu standardnu talasnu dužinu za postizanje zaista moćnih rezultata. 

I ne samo to.  Naime, uz naš laser skraćeno je vreme trajanja tretmana (tretmani kod nas traju od 20 do 30 minuta, dok je kod većine drugih modela oko 40 minuta), dakle skoro duplo kraće tretmani traju kod nas, a rezultati su zaista sjajni i što je jako bitno trajni. 

Dakle, ako želite dugotrajno rešenje za neželjene dlačice, a znamo da želite, laserska epilacija je pravi izbor za vas. Uz ovu metodu i uz Diolaze XL laser možete se trajno rešiti dlačica i uživati u glatkoj koži bez bola i nelagode.

Da li je laserska epilacija bezbedna?

Laserska epilacija koju mi sprovodimo uz korišćenje lasera Diolaze XL  je potpuno bezbedna. Laser je specijalizovan za tretmane epilacije, sertifikovan od strane FDA. Kako bi se sam tretman sproveo kako treba potrebno je da epilaciju radi stručno lice koje će vam objasniti proceduru i dati sva potrebna uputstva. 

Da li je laserska epilacija bolna?

Za razliku od brojnih drugih tretmana koje se odnose na uklanjanje dlačica, a ne rešavaju ovah problem dugoročno,  za lasersku epilaciju se može reći da je i najefikasnija i bezbolna.

Naravno, osetićete blago peckanje, umerenu toplinu, i eventualno osećaj blagog žarenja u regiji koju epilirate, ali svi naši klijenti su istakli da su ti osećaji zaista blagi i da se može reći da je laserska epilacija bezbolan tretman.

Ako se uzme u obzir i tehnologija Diolaze XL lasera o kojoj smo već pisali, može se reći da su i napred navedeni osećaji svedeni na minimum. 

Da li se mogu javiti neželjeni efekti nakon laserske epilacije?

 Nakon tretmana laserom, koža oko tretirane regije može biti crvena i nadražena nekoliko dana, ali ovo je obično blago i prolazno. Već nakon nekoliko dana crvenilo, ako ga ima nestaje i zaboravićete da ga je uopšte i bilo. 

Zašto je potrebno više tretmana za maksimalne efekte?

Rezultati laserske epilacije su dugotrajni i mogu trajati godinama. Međutim, potrebno je više tretmana kako bi se postigli optimalni rezultati, jer su dlačice u različitim fazama rasta  u toku tetmana.  To znači da će vam biti potrebno najmanje nekoliko tretmana kako biste postigli trajno uklanjanje dlačica, odnosno kako bismo na sve pojedinačne dlačice delovali baš kada je idealno vreme za to, odnosno kada se nalaze u potrebnoj fazi rasta. 

Kako bismo obuhvatili sve dlačice u željenoj fazi rasta potrebno je obaviti više tretmana. 

Kako da se pripremim za lasersku epilaciju?

Ovo pitanje najviše volimo, jer to znači da ste se odlučili za najbolju opciju u borbi sa dlačicama. 

Dakle, ako ste odlučili da se podvrgnete tretmanu laserske epilacije, važno je da se pripremite na odgovarajući način. 

Evo nekoliko korisnih saveta:

  1. Izbegavajte sunčanje: Pre nego što krenete na tretman, izbegavajte sunčanje makar 7 dana pre  i ne koristite proizvode za samopotamnjivanje. To je važno jer će laser delovati bolje na koži koja nije izložena suncu ili hemijskim proizvodima.
  2. Brijanje: Pre tretmana, brijanje je obavezno jer laser deluje na dlake koje se nalaze ispod površine kože. Najbolje je da se brijanje ili skraćivanje dlaka trimerom obavi istog dana kada Vam je zakazan tretman
  3. Prestanite koristiti druge metode uklanjanja dlačica: Najmanje četiri nedelje pre tretmana, nemojte koristiti vosak, epilator ili druge metode uklanjanja dlačica koje izvlače koren. Laser najbolje deluje  na dlačice koje su u folikulu, pa zato nemojte uklanjati dlake sa korenom. 
  4. Nemojte koristiti parfeme ili dezodoranse: Na dan tretmana, nemojte koristiti parfeme, dezodoranse ili nanositi šminku, jer mogu iritirati kožu. Neka vaša koža pre tretmana bude čista i suva.

Nakon tretmana trebalo bi izbegavati sunčanje 2 do 3 nedelje  i koristiti kremu za zaštitu od sunca. 

Da li sam premlada za lasersku epilaciju? 

Laserska epilacija se može obaviti u tinejdžerskim godinama. Međutim, preporučljivo je sačekati dok se ne završi pubertet i dok se ne uspostavi hormonalna ravnoteža kako bi se postigla najbolja efikasnost epilacije.

Takođe, treba imati na umu da svaki pojedinac ima drugačiji tip kože i dlačica, stoga je preporučljivo konsultovati se sa stručnjakom za lasersku epilaciju kako bi se odredilo najbolje vreme za započinjanje tretmana u skladu sa karakteristikama kože i dlačica osobe.

Ko ne bi smeo da se podvrgne laserskoj epilaciji?

  1. Trudnice i dojilje: Laserska epilacija nije preporučljiva za trudnice i dojilje jer nema dovoljno podataka o uticaju laserskog zračenja na fetus ili novorođenče.
  2. Osobe sa kožnim bolestima: Osobe koje boluju od kožnih bolesti poput ekcema, psorijaze ili aktivnih herpesa ne bi trebale da rade lasersku epilaciju u području zahvaćenom kožnim bolestima.
  3. Osobe sa kožnim oštećenjima: Laserska epilacija se ne preporučuje osobama koje imaju otvorene rane, opekotine ili druge vrste kožnih oštećenja u području na kojem se planira obaviti epilacija.
  4. Osobe koje koriste određene lekove: Određeni lekovi, kao što su antibiotici koji izazivaju fotosenzitivnost, mogu izazvati osjetljivost kože na svetlost i povećati rizik od opekotina i drugih komplikacija.

Sada, kada više nema nepoznanica, jasno je da je laserska epilacija odlično trajno rešenje za kožu bez dlačica, kao i da je potrebno da je obave stručna lica koja će vam dati prave savete i preporuke. 

U našoj A.Mi klinici vama će se posvetiti stručna lica iza kojih su znanje i sertifikati koji govore o njihovoj stručnosti i odgovornosti. 

A ispred vas su i proleća i leta, i zime bez dosadnih dlačica. 

Zakažite tretman laserske epilacije na vreme. 

 

tretman laserske epilacije