PRP tretman

Moćna prirodna metoda za podmlađivanje kože

Svedoci smo velikog napretka kozmetologije i anti age medicine. Iz dana u dan, različiti tretmani se unapređuju, postaju sve efikasniji, revolucionarniji. 

Među tretmanima koji svakako zaslužuju epitet revolucionarni svakako jeste PRP tretman. 

Na naše veliko zadovoljstvo, u našoj klinici na raspolaganju vam je ovaj izuzetno efikasan i istovremeno prirodan tretman za podmlađivanje kože.

Šta je to PRP tretman?

PRP tretman (Platelet rich plasma) svoju moć zasniva na isceliteljskim svojstvima krvne plazme.

Naime, isceliteljsku moć dugujemo zapravo trombocitima koje u okviru ovog tretmana koristimo i za detekciju, ali i za oporavak nedostataka koje koža može imati. 

Ovim tretmanom borimo se protiv akni, upala, infekcija kože, ožiljaka, ali i podstičemo kolagen i podmlađujemo kožu. Najčešće se koristi za kožu lica, vrata i dekoltea, ali i za poboljšanje rasta kose.

Zašto odabrati PRP tretman?

Ovaj tretman je zbog svog prirodnog i neagresivnog karaktera, a istovremeno izuzetno efikasnog, omiljen tretman holivudskih zvezda, a znamo da one ne biraju bilo šta, niti prave kompromise kada je u pitanju savršen izgled. 

Osim toga, ako i zanemarimo tu činjenicu, ostaje ono što je zaista velika prednost ovog tretmana, a to je oslanjanje na zaista fantastično svojstvo koje trombociti imaju. Moramo naglasiti i to da je upotreba krvne plazme široko primenjena u medicini, kako u lećenju povreda, tako i u kardiologiji, stomatologiji i drugim medicinskim granama.  

Primena u anti age medicini je takođe već višestruko proverena i ispitana, a s obzirom na odlične rezultate, zadržaće se još dugo kao omiljen tretman svih koji žele da ublaže ili poprave nedostatke svoje kože, ali i da zadrže mladalački izgled kože, podstaknu prirodne procese i “uspore” starenje kože. 

Da li je ovaj tretman bezbedan?

PRP tretman je potpuno prirodan i bezbedan, nema mogućnost izazivanja bilo kakvih reakcija. Naravno, neophodno je da tretman sprovodi stručnjak i u tom slučaju je apsolutno bezbedan. Pošto se radi o tretmanu u okviru kojeg se koriste vaše krvne ćelije, koje se nakon vađenja, aplikuju nazad u kožu, osim najmodernije aparature uz pomoć koje se vrši obrada tih ćelija, neophodno je da i samo lice koje izvodi tretman bude medicinski potkovano, odnosno potrebno je da ovaj tretman obavlja doktor. 

Da li je PRP tretman bolan?

Pošto smo vas već delimično upoznali sa procedurom, treba reći da je uobičajeno da se ovaj tretman radi pod lokalnom anestezijom, pa je u tom smislu i gotovo bezbolan za vas. 

Da li se mogu javiti neželjeni efekti?

Razumemo da kada čujete reč krv, nije vam svejedno, ali treba naglasiti da zapravo ovaj tretman koristi moć koju sam vaš organizam ima, odnosno vaša krvna plazma, vaši trombociti. 

U tom smislu je svaki rizik od pojave neželjenih dejstava sveden na minimum. Kao i kod svakog sličnog tretmana postoji mogućnost infekcije, ali i ova mogućnost je teorijski nemoguća ukoliko tretman obavlja stručno lice po propisanoj proceduri. 

Zašto je potrebno više tretmana? 

Obično preporučujemo tri tretmana. Ipak, kao i kod drugih tretmana, i kod ovog potrebno je najpre utvrditi stanje vaše kože, kao i vaša očekivanja i želje i u skladu sa tim odrediti i broj tretmana. 

Više tretmana je potrebno jer je za određene nedostatke kože potrebna veća ili manja količina aplikovane krvne plazme, kako bi odgovarajući broj trombocita “odradio” svoj posao. 

Između dva PRP tretmana potrebno je napraviti pauzu od mesec do mesec i po dana (odnosno od 4 do 6 nedelja), a radi zadržavanja postignutih efekata potrebno je ovaj tretman ponavljati jednom u 6 meseci, ili jednom godišnje u zavisnosti od stanja vaše kože. 

Kako da se pripremim za tretman?

Da biste se podvrgli ovom tretmanu potrebno je da imate dobru krvnu sliku. Naime ovim tretmanom se od vaše krvne plazme pravi serum koji u svojoj suštini jača imunitet vaše kože i podstiče željene prirodne procese u njoj, pa je jasno zašto je bitno da vaša krv ima dovoljan broj trombocita i ostalih sastojaka.

Takođe PRP tretman ne treba da radite ukoliko ste imali operaciju, maligno oboljenje ili neki ozbiljniji zdravstveni problem. 

Bitno je i da nam naglasite ukoliko uzimate određenu medikamentnu terapiju.

Kako izgleda oporavak?

Neposredno nakon tretmana vaša koža će biti crvenija nego inače, što je i logično jer je u vašu kožu ubrizgana određena količina trombocita, ali ne brinite jer crvenilo obično nestaje nakon 24 do 48 sati.

Sve dodatne savete ćemo vam naravno naglasiti, tako da ni o tome ne morate da brinete. 

 

Da li je ovaj treman za mene?

Zaista ogroman broj nedostataka može se uspešno ublažiti ovim tretmanom, tako da nije lako nabrojati za koga je sve ovaj tretman preporučljiv, ali ipak pokušaćemo da nabrojimo one najučestalije “boljke” koje ovaj tretman rešava.  

Dakle, svi oni koji ne mogu da reše problem sa:

ožiljcima

aknama 

hiperpigmentacijama 

oštećenjima od sunca

finim borama 

proširenim porama

opuštenom kožom lica

dehidriranom kožom 

opadanje kose

treba da se odluče za PRP tretman. 

PRP tretman ima zaista moćna svojstva čijim rezultatima ćete sasvim sigurno biti prezadovoljni. 

On usavršava isceliteljska svojstva koja se kriju u vama, u vašem telu što je priznaćete impresivno.